Tudnivalók a gránátalmáról
Az érdekes, különleges piros gyümölcs, a gránátalma a Közel-Keletről származik, és már a régi időkben is a szerelmet szimbolizálta.
Mi minden gazdagítja?
Antioxidánsok, mint pl: Flavonoidok (antocián, quercetin), Polifenolok, Ellagsav
Vitaminok és ásványi anyagok: C-vitamin, B1-és B3-vitamin, Vas, Kalcium
Miért egészséges, és mi mindenre jó?
- Segít a rák megelőzésében
- Öregedés gátló
- Gyulladáscsökkentő
- Kitűnő hidratáló
- Hatásos afrodiziákum
- Szív-és érrendszeri panaszokra is ajánlják
- Magas vérnyomásra is jó hatással van
- Csökkenti a koleszterinszintet
Hogyan edd a gyümölcsöt?
Legjobb, ha magát a nyers gyümölcsöt fogyasztod, hiszen ebben a formában a legegészségesebb. Egy kicsit macerás, mire megpucolod és kiszabadítod a sok kis apró rubinszínű magot, de hidd el, megéri! A kimagozott gyümölcsöt facsard ki. Ha heti egyszer eszel gránátalmát, már akkor is sokat tettél az egészségedért.
Ha további változatosságra vágynál, így is eheted-ihatod:
- Turmixként
- Zöld teával kombinálva egészséges italként
- Joghurthoz adva
- 1 adag vízzel 1 adagnyi leszűrt levet összekeverve remek frissítőt kapsz
- Ha szódával kevered, a divatos „spritz”-et kapod, csak egészséges formában
- Salátákat is feldobhatsz vele
- Ha nyers, zöld leveleket eszel, locsold meg kevés gránátalma lével, finomabb ízük lesz
|